Årets næstsidste stævne, DM i bænkpres/ equipped på sportshøjskolen i Aalborg, havde deltagelse af 5 TVF styrkeløftere. Og med en enkelt undtagelse opnåede de alle flotte resultater og personlige rekorder.

Eneste malurt i bægeret var, at klubbens mest erfarne kvindelige løfter Lise Madsen, glemte 30 års lære fra nationale og internationale stævner og mesterskaber, og forivrede sig i alle sine tre forsøg. Det medførte desværre, at hun “bommede ud”, og gik glip af en sandsynlig DM medalje.

Men næste TVFer på podiet opvejede i den grad Lise Madsens uheldige indsats, da Subjunioren (SJ)den regerende danske og nordiske mester i trekamp, Benjamin Falgreen Andersen, vandt guld i -83 kg klassen SJ, og satte ny dansk rekord med et løft på 166 kg. En forbedring på 0,5 kg af en af de ældste danske subjunior rekorder, som blev sat i 2012.

Kristinn Árnason stillede op til DM som forsvarende mester i -74 kg klassen. Men en skulderskade havde bragt tvivl om hans deltagelse. Heldigvis viste den sidste test i ugen op til DM, at han var fit for fight og klar til at tage kampen op. Og det blev da også en tættere affære end forventet, da Holstebros Benjamin Stougaard fulgte Árnason til dørs. Først da Thyboen i sit tredje og sidste forsøg satte ny personlig rekord med 160 kg og Stougaard kiksede sit forsøg på 157,5 kg var guldet og DM titlen i hus.

TVFs to sidste løftere er ikke bænkpresspecialister som de fleste DM deltagere. Casper Futtrup i -120 kg klassen og Thomas Zoega Thomsen i +120 kg klassen er derimod begge regerende danske mestre i trekamp, og benytter DM som en lejlighed for at fokusere 100% på en af de tre discipliner i trekampen. Og det må siges at det var en god ide for begge atleter.

Casper Futtrup som er på landsholdet og forventes at være en del af det danske landshold som i maj 2020 deltager i EM (EEPC) 2020 i Thisted viste en helt forrygende form og var den lykkeligste bronzevinder der længe er set. Guld og sølv gik helt som forventet til de to bænkpres landsholdsløftere, lige hjemvendt fra EM, Jesper Mikkelsen og Jacob Mainz med hhv 308,5 kg og 305 kg. Men på 3. Pladsen løftede Casper Futtrup 280 kg, ny PR med 15 kg og hele 12,5 kg mere end den danske rekord i bænkpres i trekamp. Der er nemlig markant forskel på kun at deltage i bænkpres som til bænkpres stævner, og så skulle løfte bænkpres i trekampskonkurrencer, sammen med de to tunge øvelser squat og dødløft. Så når Futtrup næste gang konkurrerer i trekamp, er det i bevidstheden om, at han har løftet 280 kg, selvom det ikke var i et trekampsstævne.

Thomas Zoega Thomsen kom til DM med et PR på 215 kg, som blev tangeret i andet forsøg. Og da guldet var “lovet væk” til endnu en bænkpres specialist, Sune Bang fra Aarhus AK med hele 290 kg, fokuserede Zoega på kampen om sølvet. Han bestilte til sit tredje og sidste forsøg 222,5 kg, som blev løftet med overskud og lige var nok til at holde Aalborgs Nicolai Sculpii bag sig og sikre sølvmedaljen og en ny PR.

TVF vandt pokalen som mesterskabets 3. bedste klub, efter værterne fra SPH og AArhus AK.


01
jul 2024

Sommerferie 2024

Sommerferie 2024
30
jun 2024

SOMMERHOLDPLAN 2024

SOMMERHOLDPLAN
23
feb 2024

Referat af generalforsamlingen 2024

Referat af generalforsamlingen 2024