Tilbage TSK Cup og EM kvalifikation

TSK Cup og EM kvalifikation

Når Thisted Vægttrænings Forening i dagene 12.-19. marts 2017 er værter for det histil største internationale idrætsmesterskab afholdt i Thy, europamesterskaberne i klassisk styrkeløft (ECPC 2017),  satser klubben på, at blive stærkt repræsenteret på landsholdet. I den forbindelse var weekendens TSK Cup i København den sidste mulighed for atleterne til at vise Dansk Styrkeløft Forbunds eliteudvalg, at der bør satses på dem, inden det endelige landshold udtages d. 1. december.
TVF stillede i København med 8 atleter, hvoraf de 4 er emner til EM 2017:

Julie Fisker, dansk mester og rekordholder i juniordamernes 52 kg klasse satte endnu engang en række danske juniorrekorder, 105 kg i squat, 60 kg i bænkpres og 125 kg i dødløft. Totalt 290 kg. Julie vandt dermed klassen og satte en tyk streg under sit potentiale frem mod EM.

 

Julie og Matti vandt begge deres klasser ved TSK og er klar til EM i Thisted

 

Matti Christensen var aldeles urørlig i 74 kg klassen med massive danske rekorder i squat, 240 kg , bænkpres, 189 kg  og total 646,5 kg . I dødløft klarede Matti PR 217,5 kg. Resultatet ville ved junior VM i maj i USA, hvor han blev nr. 5, have sikret ham en bronzemedalje kun 2,5 kg fra sølvet. Matti er derfor nu utvivlsomt Danmarks største medaljefavorit ved EM på hjemmebane, og Thyboerne får en unik mulighed for, at se en lokal knægt vinde en EM medalje. Og uden at lægge urimeligt pres på ham, kan det kort konstateres, at hvis Matti ikke vinder en medalje vil det være en kæmpe skuffelse for alle, også for Matti selv. Ikke uventet var han ligeledes  urørlig i kampen om at blive bedste klassiske atlet på points på tværs af alle vægtklasser. En titel han vandt med klar margen til nr. 2.

I 120 kg klassen klassen var Casper "Futte" Futtrup ligeledes på jagt efter en EM kval. Og målet for en direkte kvalifikation var 715 kg – 2,5 kg over Caspers PR. Og alt gik som planlagt med PR i squat på 265 kg. En tangering i bænkpres på 177,5 kg. Men så.... I dødløft skulle Casper "bare" klare 272,5 kg i andet forsøg. Men trods, at det er 5 kg under hans PR gik det ikke som planlagt og løftet blev ikke godkendt. Alligevel blev Futte en suveræn vinder af den 11 Mand store klasse. Og selvom haan ikke fik ”lukket den” er han er stadig stærkt inde i billedet til en EM udtagelse.

 

Casper "Futtrup" vandt sin klasse og næste stop bliver EM på hjemmebane i Thisted

I samme klasse var 17 årlige Marcus Boesen til start. Og uden at få lov til, at løfte sig helt ud, satte han 4 imponerende danske subjuniorrekorder på 237,5 kg i squat. Derefter blev det til 157,5 kg i bænkpres og hele 262,5 kg i dødløft. Og dermed massive 657,5 kg totalt. I alt 9 løft som alle blev godkendt med dommerstemmerne 3-0.  Og en total som ved VM tidligere på året ville have indbragt ham en bronzemedalje. Så Marcus er nu pludselig avanceret til at være medaljekandidat i Subjuniorernes (14 til 18 år) 120 kg klasse, ligesom han er meget tæt på europarekorderne i squat og dødløft.

De øvrige TVFere som deltog i TSK uden at være EM aktuelle var:

Den 63 årige veteran Lise Madsen som i 63 kg klassen præsterede en uofficiel verdensrekord i dødløft for Masters 3 (+ 60 år) på ikke mindre end 137,5 kg. Med en total på 267,5 kg blev Lise mr. 6 i klassen.

Den tidligere juniorlandsholdsløfter Rene Vestergaard i 93 kg klassen fik et fornemt comeback da han erobrede bronze i den stærkt besatte klasse. Rene klarede 202,5 kg i squat, massive 170 kg i bænkpres og 230 i dødløft. Totalen 602,5 kg sikrede Rene en flot og overraskende bronzemedalje i den 20 mand store vægtklasse.

Leon "Sivert" Simonsen ligeledes i 93 kg klassen viste stor styrke og løftede sig til flere PR. Men da dommerne underkendte fire af Siverts 9 forsøg, blev det officielt ikke til PR totalt, selvom vægtene blev løftet. Sivert løftede en serie på 200 kg i squar, 145 kg i bænkpres, 215 i dødløft og en total på 557,5 kg hvilket sikrede ham en 9. plads klassen.

Tungeste TVFer var den tidligere mangedobbelte danske og nordiske mester Stephan Vorup som selvom han halvkiksede i favorit-disciplinen squat rutineret hentede det tabte i bænkpres og dødløft og sejrede i klassen +120 kg, hvor der var 8 mand til start.  Vorup klarede 265 kg i squat, 177,5 kg i bænkpres og 285 kg i dødløft. Totalt 727,5 kg.

 

I kampen om bedste klub, hvor både kategorien ”udstyrs styrkeløft” og ”Klassisk styrkeløft” var slået sammen blev TVF nr. 3 kun slået af Tårnby SK og København SK som scorede points ved at have deltagere i begge kategorier. Isoleret set på kategorien klassisk styrkeløft var TVF stævnets suverænt bedste klub.

 

Tilbage

Seneste nyheder

 • The M.A.N har nu kørt i 50 år

  For mere end 30 år siden, i 1986, fik en meget ung mand sin debut på styrkeløftpodiet ved de Åbne Thymesterskaber, i det der dengang hed to-kamp for ungdomsløftere. Den unge mand klarede 110 kg i squa…

  Læs mere
 • Nye tider for de morgenfriske Morgencyklister

  Som et forsøg, og på baggrund af gentagne opfordringer, vil starttidspunktet for morgenholdene i maj og juni blive fremrykket, så tiderne bliver:

  Morgencykling:                  Mandag, onsdag og fre…

  Læs mere
 • Åbningstider i Påsken 2019

  Torsdag d. 18/4:   Kl. 9-17

  Fredag d. 19/4:     Kl. 9-17

  Lørdag d. 20/4:     Kl. 9-17

  Søndag d. 21/4:    Kl. 9-17

  Mandag d. 22/4:    Kl. 9-17

  HOLDTRÆNING:

  Torsdag d. 18/4: Kl. 9.15-10.15    Puls…

  Læs mere
 • Bo Christensen 50 år

  En Ninja fylder rundt.

  Ganske vist er Bo Christensen klubbens helt egen Ninja. Men han undgår ikke - som Ninjaer har for vane - at blive set når han den 21. april, bliver den næste klublegende der ru…

  Læs mere
 • Historiske resultater af Boesen

  Fantastisk DM weekend med "styrkeløft historiske" resultater af Marcus Boesen, og en lang række andre flotte resultater af TVF holdet

  Tre lange dage i Rødovre, tog sin begyndelse da en stor del af TV…

  Læs mere
Se alle nyheder