Tilbage Matti rykker en vægtklasse op til VM Klassisk

Matti rykker en vægtklasse op til VM Klassisk

Matti rykker en vægtklasse op til VM Klassisk i USA

Thisted Vægttræningsforenings Matti Christensen er nomineret top 4 i juniorernes 66 kg klasse ved VM i klassisk styrkeløft i USA om 4 uger. Og chancerne for en topplacering var på forhånd store, da de 4 første på nomineringslisten ligger indenfor 8 kg, hvilket i realiteten betyder, at det sandsynligvis vil blive marginaler som afgør den indbyrdes placering mellem de 4.

Men Matti, som for kun godt to år siden løftede, og blev verdensmester i bænkpres for subjuniorer i 59 kg klassen, har haft stadigt sværere ved at klare vægtgrænsen til 66 kg klassen, efterhånden som han tillægger sig muskelmasse og hans kropsudvikling går fra en teenager til en fuldvoksen mand. Og så sent som til EM i Estland for nylig, hvor han vandt sølv, var det lige ved at glippe. Derfor har han længe syslet med tanken om, at rykke op i 74 kg klassen, da hans ”of season” vægt er oppe i nærheden af 72 kg. Og nu har han haft en samtale med den ansvarlige for juniorlandsholdet om muligheden for, at skifte vægtklasse. Noget som han ikke bare lige kan gøre af egen drift, da det er i 66 kg klassen han er VM udtaget. Men heldigvis er både den landsholds ansvarlige og eliteudvalget enige i, at det er bedst at rykke en vægtklasse op, fremfor at risikere ikke at kunne klare vægtgrænsen i USA.

Det betyder så, at Matti fra at være medaljefavorit i 66 kg klassen, nu er outsider i 74 kg klassen, hvor han er nomineret som nr. 11 af 25 atleter, og et stykke fra medaljerne. Men der er ingen tvivl om, at Matti vil få udbytte af ikke at skulle pine sig ned i vægt. Så han vil sandsynligvis, på den konto alene, løfte flere kg, end han ville gøre i 66 kg klassen. Og selvom han måske ikke her i sin internationale debut i 74 kg klassen kan tale med om medaljerne i trekamp, er det ikke usandsynligt, at han vil kunne erobre disciplinmedaljer i squat og bænkpres, hvis alt går op i en højere enhed. Og da Matti har endnu 2 1/2 år tilbage som junior er det ikke usandsynligt, at han også kommer til at kæmpe om trekamps medaljer i 74 klassen, før han i 2019 rykker op som senior.

VM afvikles i Killeen, Texas, USA i dagene 19. – 26- juni.
Matti løfter, hvis tidsplanen holder, torsdag d. 23. juni kl 9.00 (lokal tid), hvilket desværre er allerede kl. 3.00 dansk tid. I kan følge med på livestream på linket http://goodlift.info/live.php

Hvis der kommer ændringer i tidsplanen vil det blive meddelt her på siden.

På billedet over artiklen ses Matti i sin internationale debut ved EM Subjunior/Junior 2012, hvor han vandt disciplinguld i bænkpres.

Tilbage

Seneste nyheder

 • Farvel Leif - En gammel ven og kammerat har forladt os

  Den 14. juni 2018, sov vores gamle ven og klubkammerat, Leif Christensen, stille ind efter lang tids sygdom, omgivet af sine kære.

  Leif var i næsten 30 år en skattet, værdsat og markant skikkelse i T…
  Læs mere
 • Lukket lørdag d. 16. juni

  Studie 7 er som udgangspunkts åben hele året - 365 dage. Men lørdag d. 16. Juni holder vi undtagelsesvis lukket for at få foretaget nogle tiltrængte opfriskninger af lokalerne. 
  Men søndag d. 17. juni …

  Læs mere
 • Ligaturneringen i styrkeløft 2. runde

  2. runde af ligaturneringen i styrkeløft blev i weekenden afviklet i Horsens, på en af årets varmeste dage, og TVF deltog med både et senior og junior klassisk hold.

  Seniorholdet bestod af Thomas…

  Læs mere
 • Sommerholdplan

  Gældende uge 23-35

  Se hele holdplanen ved at klikke på "Holdplan" i menuen i skærmens venstre side.

   

  Læs mere
 • TVF afholder DM i Klassisk styrkeløft d. 6-8 april 2018

  Kun et år efter at vi afholdt det hidtil største internationale mesterskab, nogensinde i Thy, ECPC 2017, er det igen blevet tid til, at afholde et stævne. Denne gang er det ikke i samme størrelsesorde…

  Læs mere
Se alle nyheder