Tilbage Europamester med verdensklasse

Europamester med verdensklasse

Matti Christensen, TVFs regerende junior verdensmester i klassisk bænkpres og junior europamester i klassisk 3 kamp har har ved EM i bænkpres i Hamm, Luxembourg,  leveret sin i forvejen flotte karrierres hidtil største præststion, og vundet EM i senior (Open) klassen, trods det at han stadig kun er junior, med et fabelagtigt løft på 270 kg i 74 kg klassen. En forbedring af den eksisterende rekord på ikke mindre end 12,5 kg, og samtidigt en ny junior verdensrekord med en forbedring på ikke mindre end 24 kg. 

Guldet kom i hus med et usædvanligt stort margen på 20 kg til Balenkov fra Ukraine og 25 kg til Ericsson fra Sverige. Samtidig scorede Matti det højeste pointtal nogensinde opnået af en dansk løfter i disciplinen bænkpres.
Fra Luxembourg blev der sendt en klar besked til verdens bedste i klassen siden 2005, den Japanske legende Daisuku Kodama om, at en dansk junior har leveret årets næstbedste resultat i verden kun 2,5 kg fra Kodamas verdens årsbedste på 272,5 kg sat i april da han vandt sit 12 VM Open i Sydafrika. Og fra den 1/1-2019 rykker denne junior op som senior for at tage kampen direkte op mod Kodama og den øvrige verdenselite.
Efter et resultat som det Matti netop har præsteret kan man let blive grebet at stemningen. Men undertegnede vover uden at blinke den påstand, at den unge Thybo, som i både bænkpres og trekamp har vundet alt hvad der næsten kan vindes, fortsat i mange år fremover vil kunne være blandt de bedste og levere internationale resultater i både bænkpres og trekamp. Men hvis han satser 100% på bænkpres har han formatet til at komme til at detronisere og overtage verdenstronen fra den japanske legende Daisuku Kodama. Det er måske i manges ører en vovet påstand, men ikke desto mindre mere end statistisk sandsynligt.
Tilbage

Seneste nyheder

 • The M.A.N har nu kørt i 50 år

  For mere end 30 år siden, i 1986, fik en meget ung mand sin debut på styrkeløftpodiet ved de Åbne Thymesterskaber, i det der dengang hed to-kamp for ungdomsløftere. Den unge mand klarede 110 kg i squa…

  Læs mere
 • Nye tider for de morgenfriske Morgencyklister

  Som et forsøg, og på baggrund af gentagne opfordringer, vil starttidspunktet for morgenholdene i maj og juni blive fremrykket, så tiderne bliver:

  Morgencykling:                  Mandag, onsdag og fre…

  Læs mere
 • Åbningstider i Påsken 2019

  Torsdag d. 18/4:   Kl. 9-17

  Fredag d. 19/4:     Kl. 9-17

  Lørdag d. 20/4:     Kl. 9-17

  Søndag d. 21/4:    Kl. 9-17

  Mandag d. 22/4:    Kl. 9-17

  HOLDTRÆNING:

  Torsdag d. 18/4: Kl. 9.15-10.15    Puls…

  Læs mere
 • Bo Christensen 50 år

  En Ninja fylder rundt.

  Ganske vist er Bo Christensen klubbens helt egen Ninja. Men han undgår ikke - som Ninjaer har for vane - at blive set når han den 21. april, bliver den næste klublegende der ru…

  Læs mere
 • Historiske resultater af Boesen

  Fantastisk DM weekend med "styrkeløft historiske" resultater af Marcus Boesen, og en lang række andre flotte resultater af TVF holdet

  Tre lange dage i Rødovre, tog sin begyndelse da en stor del af TV…

  Læs mere
Se alle nyheder