Tilbage En superdag i Aalborg

En superdag i Aalborg

Aalborg Styrkeløfterklub var lørdag d. 16/5 værter for Aask Open i klassisk Styrkeløft, og TVF var sædvanen tro flot repræsenteret med 7 atlter og en dommer. I år var der endda 3½ debuttanter som stillede op i en officiel trekamps konkurrence for første gang, De tre "hele" var Julie fisker i 52 kg klassen, Kathrine Dahl i 63 kg klassen og Bernadus Snorrason i 83 kg klassen. Den ½ var Frederick Christensen som har prøvet at deltage i ligaturneringen i en enkelt disciplin. Men aldrig i 3 kamp. Derudover var Kristinn Arnasson i 74 kg klassen og Thomas Thomsen og Casper Futtrup i 120 kg klassen med i Aalborg.

Første TVFere i ilden var de to piger, Julie og Kathrine. Julie som op til stævnet havde været meget påvirket at nrvøsitet for den forestående debut fik styr på nerverne, og leverede i 52 kg klassen fin indsats med 87,5 kg i squat, 52,5 kg i bænkpres og 97,5 kg i dødløft. Totalen på 237,5 kg rakte til sølv efter vinderen Camilla Havsten fra Odense, som Julie faktisk slog i både squat og bænkpres, men som qua sit fornemme dødløft hev sejren hjem med en total på 250 kg.

I 63 kg klassen var Kathrine Dahl sikkerheden selv. Og med fornemme tekniske løft klarede Kathrine 90 kg i squat, 52, 5 kg i bænkpres og 112,5 kg i dødløft, og opnåede hele 8 godkendte forsøg af 9. Totalen på 255 kg indbragte Kathrine en sølvmedalje efter Hvidovres Anna K. Jensen som løftede 290 kg totalt.

Første TVF herre var Kristinn Arnasson i 74 kg klassen. Kristinn var på jagt efter en ravanche for det, for ham selv, skuffende resultat ved DM på hjemmebane i påsken. Og et fik han i den grad. Med en række flotte personlige rekorder opnåede Kristinn 132,5 kg i squat, 110 kg i bænkpres og 157,5 kg i dødløft,og nåede dermed den magiske grænse på 400 kg totalt og en samlet 4. plads i klassen som blev vundet af Jonas Møll fra Ålborg med ny dansk rekord på hele 543 kg.

I den stærkt besatte 83 kg klassen var det de to debuttanter Frederick Christensen og Bernodus Snorrason som udgjorde TVF reprsæntationen. Og de to unge herrer leverede en solid og overbevisende indsats. Frederik klarede 135 kg i squat, 112,5 kg i bænkpres og 185 kg i dødløft. Totalt opnåede Frederick 432,5 kg som rakte til en 6. plads.
Klubkammeraten Bernodus er en ung mand med masser af kræfter, men teknisk lidt mere upoleret, og derfor blev han holdt i "stramme tøjler", hvilket betød at han ikke fik lov at "løfte sig ud". Men 140 kg i squat, 105 kg i bænkpres og 185 kg i dødløft gav en total på 430 kg og en 7. plads i klassen. Og selvom Bernodus var lidt slukøret over, at han sagtens kunne have løfte mere,hvis han havde fået lov, så kunne se formålet, og glæder sig allerede til næste stævne hvor han får mulighed for at få flere kg på stangen.

I 120 kg klassen var der også to TVFere til start. Den "nye" Thomas Zoega Thomsen med får stævner i bogen, og den unge "veteran" Casper Futtrup som efter skader, tvillingefødsel m.m. er ved at genfinde den form som har givet ham både NM,EM og VM medaljer som junior.
Thomas havde som primær formål med stævnet at sætte personlige rekorder, hvilket til fulde lykkedes da han i squat løftede 177,5 kg. I bænkpres blev det til 150 kg og i dødløft 212,5 kg. Totalen på 540 kg var ligeledes en markant ny personlig rekord. Thomas blev nr. 9 i den stærke klasse, hvor en helt suverænt løftende Casper Futtrup leverede en pragtindsats og vandt klassen med ny PR i squat på 250 kg. 177,5 kg i bænkpres og 272,5 kg i dødløft. Med disse resultater skrev Casper sig ind i historiebøgerne da han som en af de få danskere opnåede en total i klassisk styrkeløft på 700 kg. Ud over sejren i 120 kg klassen blev Casper også kåret som stævnets næstbedste løfter på points udregnet efter kropsvægt contra løftede kg.

Tilbage

Seneste nyheder

 • TVF vinder DM finalen for hold

  Billedet herover: TVFs danske holdmestre 2018. Fra venstre Patryk Bolek, Matti Christensen og Marcus Boesen

  2018 har for Thisted Vægttrænings Forenings styrkeløftere været et år med en lang række af …

  Læs mere
 • Jule Diplomstævne

  I dag afholdt styrkeløfterne diplomstævne hvor alle var velkomne, også - måske endda især- klubbens øvrige medlemmer. Stævnet var med tillempede regler (som vi jo desværre også i ny og næ har oplevet …

  Læs mere
 • TVF divisionshold klar til DM finalen

  TVFs senior- og juniorhold løste begge ved divisionsturneringen sidste runde i Horsens, billet til årets DM finaler for hold den 8. december i København, hvor turneringens 4 bedste hold i hhv senior o…

  Læs mere
 • Maraton Cykling d. 27/10-2018

  Igen en gang var der lørdag d. 27/10 inviteret til 3 timers maraton cykling i Studie 7. Denne gang var værterne Christa, Heidi og Lise som på skift udfordrede deltagerens formåen og ikke mindst musiks…

  Læs mere
 • Europamester med verdensklasse

  Matti Christensen, TVFs regerende junior verdensmester i klassisk bænkpres og junior europamester i klassisk 3 kamp har har ved EM i bænkpres i Hamm, Luxembourg,  leveret sin i forvejen flotte karrier…

  Læs mere
Se alle nyheder