Tilbage En superdag i Aalborg

En superdag i Aalborg

Aalborg Styrkeløfterklub var lørdag d. 16/5 værter for Aask Open i klassisk Styrkeløft, og TVF var sædvanen tro flot repræsenteret med 7 atlter og en dommer. I år var der endda 3½ debuttanter som stillede op i en officiel trekamps konkurrence for første gang, De tre "hele" var Julie fisker i 52 kg klassen, Kathrine Dahl i 63 kg klassen og Bernadus Snorrason i 83 kg klassen. Den ½ var Frederick Christensen som har prøvet at deltage i ligaturneringen i en enkelt disciplin. Men aldrig i 3 kamp. Derudover var Kristinn Arnasson i 74 kg klassen og Thomas Thomsen og Casper Futtrup i 120 kg klassen med i Aalborg.

Første TVFere i ilden var de to piger, Julie og Kathrine. Julie som op til stævnet havde været meget påvirket at nrvøsitet for den forestående debut fik styr på nerverne, og leverede i 52 kg klassen fin indsats med 87,5 kg i squat, 52,5 kg i bænkpres og 97,5 kg i dødløft. Totalen på 237,5 kg rakte til sølv efter vinderen Camilla Havsten fra Odense, som Julie faktisk slog i både squat og bænkpres, men som qua sit fornemme dødløft hev sejren hjem med en total på 250 kg.

I 63 kg klassen var Kathrine Dahl sikkerheden selv. Og med fornemme tekniske løft klarede Kathrine 90 kg i squat, 52, 5 kg i bænkpres og 112,5 kg i dødløft, og opnåede hele 8 godkendte forsøg af 9. Totalen på 255 kg indbragte Kathrine en sølvmedalje efter Hvidovres Anna K. Jensen som løftede 290 kg totalt.

Første TVF herre var Kristinn Arnasson i 74 kg klassen. Kristinn var på jagt efter en ravanche for det, for ham selv, skuffende resultat ved DM på hjemmebane i påsken. Og et fik han i den grad. Med en række flotte personlige rekorder opnåede Kristinn 132,5 kg i squat, 110 kg i bænkpres og 157,5 kg i dødløft,og nåede dermed den magiske grænse på 400 kg totalt og en samlet 4. plads i klassen som blev vundet af Jonas Møll fra Ålborg med ny dansk rekord på hele 543 kg.

I den stærkt besatte 83 kg klassen var det de to debuttanter Frederick Christensen og Bernodus Snorrason som udgjorde TVF reprsæntationen. Og de to unge herrer leverede en solid og overbevisende indsats. Frederik klarede 135 kg i squat, 112,5 kg i bænkpres og 185 kg i dødløft. Totalt opnåede Frederick 432,5 kg som rakte til en 6. plads.
Klubkammeraten Bernodus er en ung mand med masser af kræfter, men teknisk lidt mere upoleret, og derfor blev han holdt i "stramme tøjler", hvilket betød at han ikke fik lov at "løfte sig ud". Men 140 kg i squat, 105 kg i bænkpres og 185 kg i dødløft gav en total på 430 kg og en 7. plads i klassen. Og selvom Bernodus var lidt slukøret over, at han sagtens kunne have løfte mere,hvis han havde fået lov, så kunne se formålet, og glæder sig allerede til næste stævne hvor han får mulighed for at få flere kg på stangen.

I 120 kg klassen var der også to TVFere til start. Den "nye" Thomas Zoega Thomsen med får stævner i bogen, og den unge "veteran" Casper Futtrup som efter skader, tvillingefødsel m.m. er ved at genfinde den form som har givet ham både NM,EM og VM medaljer som junior.
Thomas havde som primær formål med stævnet at sætte personlige rekorder, hvilket til fulde lykkedes da han i squat løftede 177,5 kg. I bænkpres blev det til 150 kg og i dødløft 212,5 kg. Totalen på 540 kg var ligeledes en markant ny personlig rekord. Thomas blev nr. 9 i den stærke klasse, hvor en helt suverænt løftende Casper Futtrup leverede en pragtindsats og vandt klassen med ny PR i squat på 250 kg. 177,5 kg i bænkpres og 272,5 kg i dødløft. Med disse resultater skrev Casper sig ind i historiebøgerne da han som en af de få danskere opnåede en total i klassisk styrkeløft på 700 kg. Ud over sejren i 120 kg klassen blev Casper også kåret som stævnets næstbedste løfter på points udregnet efter kropsvægt contra løftede kg.

Tilbage

Seneste nyheder

 • Farvel Leif - En gammel ven og kammerat har forladt os

  Den 14. juni 2018, sov vores gamle ven og klubkammerat, Leif Christensen, stille ind efter lang tids sygdom, omgivet af sine kære.

  Leif var i næsten 30 år en skattet, værdsat og markant skikkelse i T…
  Læs mere
 • Lukket lørdag d. 16. juni

  Studie 7 er som udgangspunkts åben hele året - 365 dage. Men lørdag d. 16. Juni holder vi undtagelsesvis lukket for at få foretaget nogle tiltrængte opfriskninger af lokalerne. 
  Men søndag d. 17. juni …

  Læs mere
 • Ligaturneringen i styrkeløft 2. runde

  2. runde af ligaturneringen i styrkeløft blev i weekenden afviklet i Horsens, på en af årets varmeste dage, og TVF deltog med både et senior og junior klassisk hold.

  Seniorholdet bestod af Thomas…

  Læs mere
 • Sommerholdplan

  Gældende uge 23-35

  Se hele holdplanen ved at klikke på "Holdplan" i menuen i skærmens venstre side.

   

  Læs mere
 • TVF afholder DM i Klassisk styrkeløft d. 6-8 april 2018

  Kun et år efter at vi afholdt det hidtil største internationale mesterskab, nogensinde i Thy, ECPC 2017, er det igen blevet tid til, at afholde et stævne. Denne gang er det ikke i samme størrelsesorde…

  Læs mere
Se alle nyheder