Tilbage En legendarisk russer kom til byen

En legendarisk russer kom til byen

Lørdag d. 8/9 gæstede Boris Sheiko, professor i styrketræning ved Moskvas universitet, Thisted for, at afholde seminar i Thisted Vægttrænings Forening / Studie 7 på Munkevej.  Boris Sheiko har i styrkeidrætsgrene som, styrkeløft, vægtløfting og crossfit,  gennem årtier opbygget et renomme som nærmer sig kultstatus, og hans seminarer er eftertragtet verden over. Derfor anser Thisted Vægttrænings Forenings det også som et scoop at det er lykkedes at få hentet ham til Thisted.  Seminaret, som kun havde plads til 25 deltagere, var blevet en realitet med støtte fra eliteidrætsrådet i Thisted Kommune, og af samme årsag var de øvrige 6 eliteidrætsforeninger i kommunen, inviteret til at deltage, da netop funktionel styrketræning er et væsentligt element i alle eliteidrætsudøveres opbyggende træning. Det var dog kun Thisted Svømmeklubs cheftræner, Søren Rasmussen som takkede ja til tilbuddet, og selvom der på papiret er langt fra svømmehallen til styrketræningscenteret benyttede svømmerne cheftræneren sig af muligheden for at udveksle erfaringer med den russiske professor, om bl.a. periodisering af træningen m.m.

 

Boris Sheiko belærer, via sin tolk Dmitry, Kristinn Arnason og Patryk Bolek hvad der skal arbejdes med 

Seminaret bestod af et teoretisk- og et praktisk afsnit. I den teoretiske den fortalte Boris Sheiko bl.a. om opbygning og periodisering af træningsprogrammer på forskellige niveauer, divergerende teknikker i de forskellige discipliner og meget meget mere. Der var løbende mulighed for at stille spørgsmål, og spørgelysten var så stor, at Boris Sheiko erklærede, at af de mere end 40 seminarer han har afholdt i år rundt omkring i verden, havde han ikke oplevet et eneste seminar hvor spørgelysten var så stor og spørgsmålene så vidt forgrenede.

 

Professoren fortæller......  

og forsamlingen af de heldige, som fik én af de kun 25 pladser, lytter intenst 

 

I den praktiske del var der lagt vægt på de 3 styrkeløftøvelser, squat, bænkpres og dødløft, da der, ud over svømmernes cheftræner, kun var styrkeløftere tilstede, og der derfor ikke var behov for eksempelvis boldrelaterede styrkeøvelser. Her fik alle bedømt og om nødvendig korrigeret deres teknik, ligesom de fleste fik et par ”små guldkorn” med på vejen,  som kan betyde meget for den enkeltes udvikling og træning.

Seminaret var berammet til at vare 6 timer. Men grundet deltagernes spørgelyst og engagement blev klokken næsten 18 før seminaret efter 7 timer var slut, og deltagerne, mætte af informationer og gode råd kunne tage hjem for, at fordøje de mange indtryk.

 

Tilbage

Seneste nyheder

 • The M.A.N har nu kørt i 50 år

  For mere end 30 år siden, i 1986, fik en meget ung mand sin debut på styrkeløftpodiet ved de Åbne Thymesterskaber, i det der dengang hed to-kamp for ungdomsløftere. Den unge mand klarede 110 kg i squa…

  Læs mere
 • Nye tider for de morgenfriske Morgencyklister

  Som et forsøg, og på baggrund af gentagne opfordringer, vil starttidspunktet for morgenholdene i maj og juni blive fremrykket, så tiderne bliver:

  Morgencykling:                  Mandag, onsdag og fre…

  Læs mere
 • Åbningstider i Påsken 2019

  Torsdag d. 18/4:   Kl. 9-17

  Fredag d. 19/4:     Kl. 9-17

  Lørdag d. 20/4:     Kl. 9-17

  Søndag d. 21/4:    Kl. 9-17

  Mandag d. 22/4:    Kl. 9-17

  HOLDTRÆNING:

  Torsdag d. 18/4: Kl. 9.15-10.15    Puls…

  Læs mere
 • Bo Christensen 50 år

  En Ninja fylder rundt.

  Ganske vist er Bo Christensen klubbens helt egen Ninja. Men han undgår ikke - som Ninjaer har for vane - at blive set når han den 21. april, bliver den næste klublegende der ru…

  Læs mere
 • Historiske resultater af Boesen

  Fantastisk DM weekend med "styrkeløft historiske" resultater af Marcus Boesen, og en lang række andre flotte resultater af TVF holdet

  Tre lange dage i Rødovre, tog sin begyndelse da en stor del af TV…

  Læs mere
Se alle nyheder