Tilbage DM i klassisk bænkpres en stor succes for TVF

DM i klassisk bænkpres en stor succes for TVF

Frank Jensen kunne for første gang i karrieren  kalde sig dansk mester efter en nervepirrende afslutning på konkurrencen ved DM i klassisk bænkpres som udviklede sig til endnu en TVF succes.
Lørdag var helliget seniorerne og Thisted stillede med 4 senior herrer. I 74 kg klassen var det den danske mester fra 2015 i udstyrsbænkpres , Kristinn Arnason, som havde besluttet sig for at prøve kræfter med den klassiske disciplin. Det var samtidigt Kristinns 3 stævne på 3 uger. Alligevel leverede han en hæderlig indsats og efter 115 kg i 2. forsøg fik han underkendt PR forsøget i 3. forsøg på 120 kg med 2-1, og måtte derfor nøjes med at få registreret 115 kg. Resultatet rakte til en 4. plads for Kristinn.

I 93 kg klassen var der comeback til Frank Jensen som har været ude det meste af 2016 med et kompliceret brud på armen - opstået ved.......fodbold :-(. Frank Jensen havde på forhånd håb om en medalje. Men det skulle vise sig at blive meget bedre end som så. For i dagens absolut mest lige og spændende klasse skulle vi helt frem til de sidste forsøg før guld, sølv og bronze var placeret. For inden 3. og sidste runde lå Frank Jensen og Bo Jensen fra Århus AK side om side med 152,5 kg, mens Odisho Warda ligeledes fra Århus AK, var nr. 3 med 150 kg. Da Frank Jensen var letteste mand af de 3 betød det, at de to århusianere skulle løfte 2,5 kg mere en Thisted løfteren for at slå ham. Bo Jensen satsede med 155 kg på at Thistedløfteren ville kikse sit 3. forsøg som var bestilt til 157,5 kg, mens Warda bestilte 160 kg for guldet. Bo Jensen klarede de 155 kg og lagde dermed optimal pres på Frank Jensen som dog ikke lod sig ryste. Han løftede de 157,5 kg og generobrede 1. pladsen. Herefter var der kun at vente på, at Warda umiddelbart efter Frank skulle forsøge sig på 160 kg. Det lykkedes ikke for Warda, at få stangen op, og Frank Jensen kunne overraskende lade sig hylde som dansk mester i 93 kg klassen i klassisk bænkpres 2017.

I 105 kg klassen var der endnu et comeback i det Thomas Jul Sørensen efter et par diskusprolapser i nakken og et vægttab på 14-15 kg igen meldte sig klar. Og Thomas som er en teknisk nydelse leverede en indsats som var aldeles lovende for muligheden for, at vende tilbage på den absolutte top, hvor den mangedobbelte danske mester og rekordholder retteligen hører til.
Thomas løftede en sikker serie på 160 kg - 170 kg og 175 kg, hvilket sikrede ham sølvet efter København SKs Emil Bertelsen.

Som rosinen (en stor en af slagsen) i pølseenden havde vi Thomas Zoega Thomsen som, trods han ikke helt var på toppen, leverede en indsats han sagtens kunne være bekendt. 162,5 kg blev det til. Og dermed sluttede Thomas på 4. pladsen i klassen der blev vundet af Jesper B. Mikkelsen fra Ålborg.

De 4 TVFeres samlede indsats placerede dem overraskende på 2. pladsen i holdkonkurrencen som blev vundet af Århus AK foran TVF og med København SK på 3. pladsen.

DM succesen fortsatte på mesterskabernes 2. dag, hvor det var de unge og de ældste – subjunior, junior og masters – som skulle fordele medaljerne.

63årige Lise Madsen i 63 kg klassenvar første TVFer i ilden, og masters 3 løfteren klarede 45 kg i første forsøg, og havde herefter 2 forsøg på den danske rekord, 50 kg, som desværre ikke lykkedes. Alligevel kunne Lise glæde sig over endnu at kunne endnu en dansk titel til de mange hun har vundet de seneste 30 år.

Subjuniorererne var repræsenteret af Esben Nysted, Filip Andersen og Jonathan Bundgaard. Og de fulgte flot op på klubkammeraternes præstationer med medaljer og personlige rekorder til dem alle tre.

Esben vandt sit første DM i bænkpres med en ny personlig rekord på 90 kg i sin "nye" vægtklasse, -83 kg som han med 77 kg dog er langt fra at udfylde endnu.

Jonathan Bundgård i -93 kg klassen var eneste DM debutant blandt de 3 subjuniorer fra TVF. Det fejrede han med at vinde DM sølv med et PR løft på 95 kg

Filip Andersen i -105 kg klassen fulgte flot op på Esben og Jonathans resultater da han med en ny PR på 80 kg, vandt DM guld, som uden sammenligning er Filips hidtil fornemste resultat.

De 3 subjuniorer triumferede sammen i holdkampen, hvor de vandt pokalen som bedste hold.

I juniorrækken var Søren Yde til start i 74 kg klassen. Søren som har et PR på 127, 5 kg. var ikke helt på toppen, men lykkedes alligevel med, at få 122,5 kg godkendt. En vægt som sikrede Søren sølvmedaljen i klassen.

DM er også stedet hvor pokalerne for det forgående års præstationer uddeles. Således var det også i Aalborg. Og TVF havde ikke mindre end 4 atleter som skulle belønnes for titlen som årets løfter i klassisk bænkpres. Af dem var kun Lise Madsen til stede. Lise modtog pokalen som årets Masters 3 dame. De fraværende atleter som ligeledes er kåret som årets løfter i klassisk bænkpres er "Subjuniorer Marcus Boesen. Juniordamer: Julie Fisker. Juniorherrer: Matti Christensen. De 3 satser nu alle primært på 3- kamp, og havde af den grund fravalgt DM bænkpres.

 

Tilbage

Seneste nyheder

 • The M.A.N har nu kørt i 50 år

  For mere end 30 år siden, i 1986, fik en meget ung mand sin debut på styrkeløftpodiet ved de Åbne Thymesterskaber, i det der dengang hed to-kamp for ungdomsløftere. Den unge mand klarede 110 kg i squa…

  Læs mere
 • Nye tider for de morgenfriske Morgencyklister

  Som et forsøg, og på baggrund af gentagne opfordringer, vil starttidspunktet for morgenholdene i maj og juni blive fremrykket, så tiderne bliver:

  Morgencykling:                  Mandag, onsdag og fre…

  Læs mere
 • Åbningstider i Påsken 2019

  Torsdag d. 18/4:   Kl. 9-17

  Fredag d. 19/4:     Kl. 9-17

  Lørdag d. 20/4:     Kl. 9-17

  Søndag d. 21/4:    Kl. 9-17

  Mandag d. 22/4:    Kl. 9-17

  HOLDTRÆNING:

  Torsdag d. 18/4: Kl. 9.15-10.15    Puls…

  Læs mere
 • Bo Christensen 50 år

  En Ninja fylder rundt.

  Ganske vist er Bo Christensen klubbens helt egen Ninja. Men han undgår ikke - som Ninjaer har for vane - at blive set når han den 21. april, bliver den næste klublegende der ru…

  Læs mere
 • Historiske resultater af Boesen

  Fantastisk DM weekend med "styrkeløft historiske" resultater af Marcus Boesen, og en lang række andre flotte resultater af TVF holdet

  Tre lange dage i Rødovre, tog sin begyndelse da en stor del af TV…

  Læs mere
Se alle nyheder