Tilbage Aask Open - PR over hele linjen

Aask Open - PR over hele linjen

TVFs stillede i weekenden traditionen tro med et stort hold til Aask Open i klassisk styrkeløft. Stævnet er et "Open", hvilket betyder, at der ikke er de traditionelle aldersinddelinger, subjunior, junior, senior, masters I, II, III og IV. Derfor var det også svært for de helt unge løftere fra TVF, hvor de yngste kun er subjuniorer 15 år, at gøre sig gældende i konkurrence mod de "voksne". Og derfor er klubbens målsætning med Aask Open også primært at give atleterne stævnerutine og forsøge at forbedre personlige resultater i de tre discipliner og totalt i trekampen. Og den målsætning blev opfyldt, ud over alle forventninger.

Bedst placerede TVFere blev Steffen Andersen som i 120 kg klassen satte PR i squat med 205 kg, dødløft med 230 kg og totalt med 580 kg, og vandt bronze i klassen. I samme klasse blev Steen thorsøe nr. 4 med PR i alle discipliner og totalt. 162, 5 kg i squat, 80 kg i bænkpres og 180 kg i dødløft, hvor han rent faktisk løftede 200 kg i sit 3. forsøg, men blev underkendt på en teknisk detalje. Totalt opnåede Steen 422,5 kg.

I 74 kg klassen havde TVF 3 atleter til start. Subjunioren Esben Nysted......... Og ham gemmer vi lige lidt. Han får sit helt eget afsnit i denne beretning. Juniorløfteren Patrick Poulsen satte PR over hele linjen med 110 kg i squat, 85 kg i bænkpres, 155 kg i dødløft og 350 kg totalt. Patrick blev nr. 11 i klassen. Den danske seniormester i bænkpres, Kristinn Arnasson viste, at han også mestrer trekamp, da han, som Patrick , satte PR i det hele. 142,5 kg i squat , 115 i bænkpres, 175 kg i dødløft (billedet i artiklen) og totalt 432,5 som sagtens kunne være blevet til mere.
Klassen blev vundet af Ali Gøhnen fra AAK i Århus, som satte ny dansk masters I rekord.

I 83 kg klassen stillede Frederick Munch Christensen og Dannie Kyllingsbæk til start. Frederick havde store problemer med at klare vægtgrænsen, hvilket påvirkede hans indsats negativt. Alligevel lykkedes det Frederick at sætte PR i bænkpres med 127,5 kg. I squat blev det til 150 kg og i dødløft blev det til ét enkelt forsøg på 180 kg. Totalt 457,5 kg og en placering som nr. 10. 

Klubkammeraten Dannie Kyllingsbæk var til gengæld "flyvende", og satte markante personlige rekorder over hele linjen. 165 kg i squat, 125 kg i bænkpres og 190 kg i dødløft. Totalen på 480 kg rakte til en placering som nr. 8 i klassen der blev vundet af Michale Hermann fra Horsens.

I 93 kg klassen viste junioren Bernodus Snorrason stor styrke da han "maltrakterede" alle sine gamle personlige rekorder med 185 kg i squar, 115 kg i bænkpres og massive 235 kg i dødløft. Totalen på 535 kg placerede Bernodus på 7. pladsen. I samme klasse var den kun 15 årige subjunior Filip O. Andersen ligeledes stærk i sin præstation da han med overskud forbedrede samlige PR til 110 kg i squat, 72,5 kg i bænkpres og 140 kg i dødløft. FIlip blev nr. 14 i klassen, hvor vinderen blev Emil Fulglsang fra SK Atlas i Århus. 

Dermed opnåede samtlige løftere fra TVF personlige rekorder, og de fleste op til flere af slagsen. Og målsætningen med stævnet blev til fulde opfyldt.Men så var der jo også lige Esben Nysted.

Esben leverede som klubkammeraterne en fremragende præstation, da han i 74 kg klassen satte PR i alt. 127,5 kg i squat blev det til. 85 kg i bænkpres og 155 kg i dødløft. Totalt 367,5 kg og en 10. plads opnåede den unge thybo.

Men det var bestemt ikke det eneste Esben gjorde sig bemærket med til Aask Open. Alle TVF løftere er udstyret med en "Huskeseddel" så påkrævet udstyr, madpakker etc.  ikke bliver glemt, og man derved risikerer at få startforbud pga manglende udstyr. Esben havde så alligevel glemt sin klub T-shirt. Og da han fandt en anden der kunne godkendes, fandt Esben det påkrævet, med kuglepen, at skrive klubnavn m.m.. Så var den T-shirt også "ulovlig". Heldigvis lykkedes det at fremskaffe en anden så han kunne være med. I disciplinen bænkpres fik Esben "spændt op" så han fik så meget krampe i ryggen at benene spjættede som på en "lystig" hankanin, og spotterne måtte bære ham af podiet og strække ham ud. Men Esben er jo ikke en "kylling" så han blev hurtig klar til at varme op til dødløft. Her legede han "sørøverleg" på nogle maskiner, og faldt ned og slog hul i benet. Dette sår "helt ind til knoglen" som Esben forklarede, blev lappet med flere lag sportstape og en "knækoger, da blødende sår er forbudte. Og så var Esben klar til dødløft. Her var han pludselig væk fra sin plads i forberedelsen, da han havde påtaget sig "trænerrollen" for klassens vinder Ali Gøhnen som han fulgte til podiet. Men heldigvis huskede Esben at komme ind til sine egne løft. At være til stævne med Esben er altid underholdende.....

 

Tilbage

Seneste nyheder

 • Velkommen til Benedicte. Vores nye Zumba instruktør

  Der har længe været efterspørgsel på et Zumba aftenhold, og nu er det her....

  Hver mandag fra 19.15-20.15 står Benedicte klar til at danse med jer!

  Benedicte er 25 år og kommer fra Mors. Hun har d…

  Læs mere
 • DM medaljer og pokaler

  For tredje weekend i træk var styrkeløfterne fra TVF i aktion. Hvor det for to uger siden var de jyske mesterskaber i trekamp, og ugen efter de nordiske mesterskaber, hvor Benjamin Falgreen Andersen o…

  Læs mere
 • Udvidede åbningstider fra d. 1/10-2018

  Efter en lang række opfordringer vil vi fra den 1/10 - 31/12, på forsøgsbasis indføre udvidede åbningstider. Bliver forsøget en succes vil åbningstiderne blive permanente. Den beslutning foretages med…

  Læs mere
 • 2 nordiske mestre fra Thisted VF

  Thisted Vægttrænings Forenings 2 unge landsholds styrkeløftere Benjamin Falgreen Andersen og Marcus Boesen har i aften begge vundet guld ved de nordiske mesterskaber i styrkeløft for subjuniorer og ju…

  Læs mere
 • JM i klassisk styrkeløft - to spændende dage i Aalborg

  TVF stillede, ved de jyske open mesterskaber i klassisk styrkeløft som blev afholdt i Aalborg i weekenden, med et stort hold. At mesterskabet var et ”open” betyder at der ikke er aldersinddeling, men …

  Læs mere
Se alle nyheder